Integritetspolicy

Enligt dataskyddsförordningen som trädde i kraft 25 maj 2018 måste användare informeras om hur personuppgifter som samlas in behandlas. Videre Lucem, och i förlängningen Tekapo, förbinder sig att inte vidaredistribuera hela eller delar av den information som användare av tjänsten delar med sig av, förutom i de fall då svenska eller utländska myndigheter så kräver. Kundregistret hanteras enligt svensk lag och god bokföringssed. Du kan när som helst fråga vilken information vi fick från dig och be om att din information ska ändrats eller tas bort.

Säkerhet och cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft 25 juli 2003 måste besökare bli informerade om användandet av kakor på webbplatser man besöker.

En cookie, eller kaka, är en liten textfil med inställningsinformation som lagras i webbläsaren. Ibland är informationen krypterad om där förekommer lösenord eller liknande. Det finns två typer av kakor – de tidsbestämda och de som lagras och fungerar på obestämd tid.

På sajten använder vi kakor som sparas på obestämd tid, och de används när information skickas via formulär och vid inloggning av användare. Ibland lagrar vi även kakor när man fyllt i vissa formulär och när man genomför köp i butiken.

Vill man absolut inte att kakor ska lagras kan man i webbläsaren stänga av användandet av dem. Viss funktionalitet kommer då att försvinna på sajten.

Användarvillkor

För att kunna få tillgång till funktionerna i appen krävs en prenumeration. Dessa kan köpas antingen månadsvis eller årsvis både här på sajten och inuti appen. Köps de inuti appen krävs inte ett registrerat konto, men de kan då heller inte synkroniseras mellan olika enheter. För att registrera ett konto, och därmed kunna synkronisera bland annat favoriter, måste prenumerationen köpas och kontot registreras här.

Prenumerationer löper tills vidare eller tills de sägs upp. Prenumerationer köpta via Swish inaktiveras automatiskt när den betalda perioden löper ut om inte en ny betalning görs.

Dessa villkor kan komma att ändras eller uppdateras från tid till annan, och gäller vid var tidpunkt i den den form de är då.